redirect

miercuri, 27 ianuarie 2016

De ce să participi la Social Media Summit București

În mijloc de februarie se întâmplă din nou, la București, un eveniment care pe mine m-a cucerit anul trecut prin tot ce s-a întâmplat acolo, de la organizare impecabilă, la oameni inteligenți și frumoși, la lucruri noi pe care le-am aflat despre un domeniu despre care știam oricum prea puține – Social Media Summit, eveniment ajuns la a cincea ediție, organizat de revista Biz, care se adresează specialiștilor în comunicare din compnii și agenții de PR, oamenilor de marketing și vânzări, dar și bloggerilor.


Nu îmi mai amintesc exact cum de m ajuns să aflu eu despre acest eveniment, însă știu sigur că prezența mea acolo a însemnat un pas înainte în percepția pe care o am asupra tot ceea ce înseamnă mediu virtual, blogging, rețele sociale. Și asta pentru că am avut ocazia, în 2015, să ascult acolo o mulțime de oameni pasionați de ceea ce fac în domeniu, să-i cunosc și să mă bucur de lucruri aflate de la ei. Pentru un blogger, experiența Social Media Summit este una realmente incitantă... pentru că intri în contact cu o întreagă lume ce se ascunde în spatele canalelor media prin care, în fond, și blogul tău devine accesibil celor care îl citesc și pentru că ai ocazia să vezi unde poți să ajungi dacă ți-ai propus să îți transformi pasiunea pentru blogging într-o preocupare zilnică, ce s-ar putea să îți înlocuiască la un moment dat chiar meseria pe care o practici momentan. 

Așadar, deși nu sunt un fan al motivelor scrise ”cu liniuță”, iată câteva dintre cele pe care ar trebui să le iei în considerare pentru a participa la Social Media Summit, în calitate de blogger: ai ocazia să cunoști bloggeri, care, ca și tine, sunt acolo pentru a-și îmbogăți experiența social media; nu ai cum să ratezi întâlnirea cu oameni frumoși din domeniu, ale căror intervenții sunt de fiecare dată un deliciu, poți să înțelegi mecanismele care fac ca blogul tău să poată deveni la un moment dat businessul tău, ai acces la toate sesiunile de discuții în mod gratuit (doar pentru că ești blogger și scrii despre eveniment), te distrezi pe cinste cu oameni inteligenți care trăiesc în contemporanitate, cu fața spre viitor și, dacă ești din provincie, de ce nu, ai ocazia să hoinărești câteva ore prin Bucureștiul vechi, care nu are cum să nu te cucerească... Motive sunt, cu siguranță, mai multe și sunt eu prea subiectivă și prea matinală pentru a le înșira pe toate. Programul evenimentului de anul acesta este, cu siguranță, un bun ghid în acest sens. Iar dacă ai ratat înscrierea la Social Media Summit 2016... ai grijă ca la anul să nu se mai întâmple!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu